3 juni 2016
19:00

Carlstad FC

Referat: Östra Deje IK - Carlstad FC

Carlstad FC åkte i fredags till den idylliska Talmovallen i Östra Deje för att spela fotboll. Vi var väldigt revanschsugna efter bottennappet mot NIF 2 senast. Coach Crull A. Stål hade på förhand skissat på en mer defensiv taktik, där fokus var på att hålla nollan. Sista gången vi var på besök här blev den en knapp förlust med 1-2, något som vi inte ville skulle upprepas.

Coach Crull

Solen sken och Carlstad FC började bra. Deq Esse gjorde 1-0 på en cross från Ehsan Andesh och matchinledningen kändes bra, då Carlstad FC var mer alerta på banan och vann fler första och andrabollar. Vi gjorde dock inga fler mål innan Linh i matchminut 29 sköt ett skott på en ÖDIK-spelare som räddades minst en decimeter innanför mållinjen av målvakten. Domaren missade dock av någon anledning detta, och i efterspelet som skedde fick vi Ivan utvisad efter 2 gula kort, och vi fick även domaren mot oss resten av matchen.

Vi fick därefter lägga om taktiken lite och köra 4 4 1, men vi var fortsättningvis ändå det laget som skapade vassast chansen. Bland annat hade vi en bisarr trippelchans som inleddes med ett skott i kryssribban (Rune?) som studsade på mållinjen, och i det efterföljande tumultet var bollen på väg in i mål ett par gånger. 1-0 stod sig dock pausvilan ut.

I andra halvlek var det även vi som skapade dom heta chanserna, även om ÖDIK skapade ett visst tryck med långbollar i djupet, även om dom inte hade några direkt rena målchanser. Domaren hade nu börjat med dubbla måtstockar, då vi fick märkliga gula kort (förutom Olsäter, som gjorde en "Olsäter-kapning"), medan ÖDIK hade en halvgalen kort ytter som fick hålla på med att utdela efterslängar till höger och vänster. Bland annat fick "kortkungen" Linh en märklig varning efter en bicycleta utan något ÖDK-spelare i någon omedelbar närhet. Vi hade 2 jättelägen, en läge är bollen var fri på mållinjen och Deq Esse hade läge att peta in den, men målvakten avärjde, och ett annat läge när Solli hade helt öppet mål efter pass av brorsan, men sköt utanför.

Vi började känna en viss oro att vi skulle bli bestraffade efter alla våra missar, t.ex. om domaren skulle hitta en straff eller att ÖDIK skulle lyckas få en het chans i slutet av matchen. Dom fick ett farligt frisparksläge i matchens sista spark, men bollen flög in i Tallmo-skogen. Skönt med 1-0 vinst efter en match som vi borde avgjort, med 11 spelare på planen, redan i första halvlek. Gött att hålla nollan i alla fal, och en mycket bättre laginsats än mot Norrstrand 2.